Masaj sportiv

Masajul sportiv este dedicat persoanelor care practică activități fizice intense și are dublu rol, de recuperare și de îmbunătățire a formei fizice.

În funcție de tipul de sport practicat sau de etapa de pregătire, în fiecare sesiune de masaj se acționează diferit asupra grupelor de mușchi prin tehnici adecvate.

 • Masajul sportiv ajută la ameliorarea febrei musculare în etapa de start a activităților de antrenament

Orice persoană se confruntă cu febră musculară atunci când începe sau reia un antrenament după o perioadă mai lungă de pauză. Febră musculară este un răspuns al mușchilor la un efort intensiv mult peste ceea ce înseamnă “obișnuit”. Este dureroasă și împiedică reluarea activităților pentru 2-3 zile. 

Aplicat la câteva ore după încheierea sesiunii de antrenament, masajul sportiv reduce semnificativ febra musculară prin scăderea inflamațiilor la nivelul mușchilor și stimularea creșterii mitocondriilor în mușchii scheletici.

 • Masajul sportiv ajută la prevenirea accidentărilor și îmbunătățirea mobilității

Pregătirea mușchilor și a ligamentelor înainte de startul perioadelor de training intensiv prin masaj sportiv reduce semnificativ riscul de accidentări sau febră musculară, având o contribuție pozitivă în ceea ce privește continuitatea antrenamentelor și obținerea rezultatelor dorite. 

În plus, mușchiul este fortifiat câștigând în mobilitate și rezistență. Masajul sportiv poate ajuta chiar la creșterea masei musculare prin “trezirea” mușchilor, creșterea aportului de oxigen și nutrienți către masă musculară și eliminarea toxinelor ce au efect de “blocaj” la nivelul mușchilor.

• Masajul sportiv ajută la o recuperare mai rapidă după accidentări

Masajul sportiv ajută extrem de mult la o refacere mai rapidă a mușchilor afectați de accidentări dar și la menținerea în stare alertă a mușchilor neafectați în mod direct de accidentare, dar lipsiți de antrenamentele fizice regulate.  

Masajul sportiv asigură, astfel, un ajutor considerabil în a reveni cât mai repede în circuitul competițional sau în reluarea activităților sportive practicate că amator.

 

Echipa Salon Masaj Domenii are specialiști în domeniul masajului sportiv cu o experiență dobândită în cele mai importante centre de recuperare fizică din București, în sutele de ședințe realizate pentru sportivi din cele mai diverse ramuri, de la atleți la fotbaliști, dansatori profesioniști sau pacticanți de arte marțiale.

Ședințele de masaj sportiv se pot desfășura la sediul nostru sau, la cerere, la adresa cublului sportiv de care aparțineți, astfel încât sesiunea de masaj să fie aplicată la un moment optim înainte sau după încheierea antrenamentelor sau a competițiilor oficiale.

În anumite situații, putem însoți echipele sportive in circuite sau cantonamente. Contactați-ne pentru detalii.