Ce este masajul?
Relaxare. Este primul cuvant la care se gandeste oricine atunci cand vine vorba despre masaj. Cu toate acestea insa, masajul este o solutie complementara la foarte multe probleme de sanatate. O astfel de terapie aduce nu doar relaxare, ci ajuta organismul sa-si intareasca sistemul imunitar, imbunatateste circulatia si ofera in acelasi timp un tonus muscular.
In termeni medicali, masajul prelucreaza partile moi ale organismului, adica pielea si mucoasele, tesutul conjunctiv, tendoanele, ligamentele, vasele de sange si nervii, articulatiile, dar si muschii si organele interne.
Scurt istoric al masajului
Importanta masajului terapeutic este recunoscuta inca din cele mai vechi timpuri. Termenul „masaj” provine de la latinescul „massa”, care se traduce prin „ce se lipeste de degete”, iar primele tehnici de masaj provin din India si China. In India Antica, masajul era cunoscut sub denumirea de „Ayurveda”...
Mai multe
Scop si beneficii
Primul efect pe care il poate observa cineva care a beneficiat de o sedinta de masaj este relaxarea fizica. Scopul unei terapii cu masaj este unul profilactic, iar studiile medicale au demonstrat faptul ca masajul incetineste procesele de imbatranire, previne o serie complexa de boli, dar vine si cu beneficii pentru piele...
Mai multe
Inedit despre masaj
Nenumarate studii au demonstrat faptul ca masajul este cea mai buna solutie in lupta impotriva stresului. Concret, masajul micsoreaza nivelul plasmatic de cortizon, care este cunoscut si dupa denumirea de „hormonul stresului”;Masajul ajuta la eliminarea toxinelor din organism si nu doar cele de la nivelul pielii...
Mai multe
Mobilitatea este esențială pentru o viață armonioasă.
Fiecare din cei peste 600 de mușchi și peste 300 de articulații contribuie la o mișcare fluidă a corpului. Un simplu deget îndoit sau o săritură spectaculoasă pe un teren de sport au o complexitate biomecanică extraordinară ce este aproape imposibil de replicat, oricât de mult s-ar investi în tehnologie și robotică.
Organismul este o masinărie complexă. Mușchii, oasele, pielea sau ligamentele aflate într-o condiție perfectă, asigură o stare fizică bună dar și o susținere excelentă a funcțiilor tuturor organelor din corpul nostru și, în același timp, o stare mentală pozitivă.
În Salonul masaj Domenii, te ajutăm să îți recapeți mobilitatea, să scapi de dureri sau să îți revitalizezi organismul supus suprasolicitărilor, accidentelor sau sedentarismului prin tehnici avansate de masaj terapeutic sau masaj reflexogen.
Te ajutăm, prin masaj limfatic și anticelulitic să scapi de kilogramele în plus atunci când dieta sau efortul de la sală nu mai dau rezultatele așteptate. Pentru proaspetele mămici oferim masajul special de remodelarea corporală după sarcină.
Îți oferim un masaj de întreținere sau un masaj de relaxare prin care mușchii tăi vor cunoaște tehnici specifice de revigorare puse în aplicare de unul din specialiștii cabinetului nostru.
Vino la Salonul masaj Domenii pentru a-ți recăpăta mobilitatea, tonusul și vitalitatea. Sau, dacă nu ai timp, ori deplasarea este dificilă sau imposibilă, contactează-ne pentru a veni noi la ține.
Te așteptăm, plini de energie!
Actiunile fiziologice ale masajului
Ca si alte proceduri de balneo-fiziokinetoterapie, masajul are efecte locale si efecte generale.
1.Efectele locale
Masajul sedeaza si calmeaza durerile de tip:
-nevralgic din muschi articulatii si oase
-actiune hiperemianta asupra tegumentului si odata cu ea se produce si incalzire regiunii masate
-indepartare si absortie a lichidelor interstitiale de staza dintre fibrele musculare si trecerea lor din absortie in circulatia limfatica, care merge spre organele excretoare (pori, fecale, urinare).
2. Efectele generale:
Odata cu efectele locale se activeaza si circulatia generala a sangelui.
Odata cu activarea generala a sangelui se activeaza si respiratia.
Actiune reflexogena asupra organelor interne. Fiecarui organ intern ii corespund niste puncte reflexogene de pe suprafata tegumentului (head). Acestea se mai numesc puncte metamerice).
Actul reflex
Prin manevrele de masaj, care reprezinta un stimul care aplicat pe punctul reflexogen respectiv (extero-receptori), pe calea neuronului se transmite la proprio-receptori apoi se transmite la sistemul nervos central de unde pe cale reflexa se ajunge la organul intern in suferinta (stomac, ficat, colecist, intestine, rinichi, plamani etc).
Actiunea mecanica asupra fibrelor musculare (tesutului conjunctiv) care sub actiunea manevrelor mai dure (framantarea, tapotamentul, ciupitul) aceste fibre musculare isi imbunatatesc proprietatile musculare: (excitabilitate, contractibilitate, conductibilitate, elasticitate), toate ducand la imbunatatirea fortei musculare.
Tot actiune mecanica mai are asupra lichidelor interstitiale de staza (oprit) in exces, care in urma acestor manevre dure se trec in circulatia generala, ajungand ca cele nocive sa mearga spre eliminare.
Masajul este contraindicat la urmatoarele afectiuni ale pielii:
-boli ale pielii: exeme, micoze, soliasis, pitiriasis
-in boli ale oaselor: osteite, ostiomielite
-boli ale articulatiilor: artrite.