Masaj de drenaj limfatic

Când trebuie să apelați la o ședință de masaj limfatic?

Un tip de masaj mai puțin mediatizat și utilizat, având rezultate în special terapeutice, masajul limfatic are numeroase beneficii.

  • Vindecări post operatorii

Masajul limfatic are puterea de a reface țesuturile și celulele mai rapid și de a elimina, astfel, cicatricele unei intervenții chirurgicale.  Masajul limfatic reduce, de asemenea, umflături specifice unor intervenții chirurgicale. 

În astfel de situații, procedurile de masaj limfatic le începem după ce este primit un acord din partea medicului ce a efectuat intervenția chirurgicală sau după ce au trecut minim 3 luni de la intervenție.

  • Îmbunătățirea sistemului imunitar

Există o strânsă legătură între sistemul imunitar și sistemul limfatic. Drenajul  limfatic realizat prin proceduri de masaj limfatic asigură o mai bună funcționare a sistemului imunitar prin creșterea ritmului de producere a anticorpilor. 

Ședințele de drenaj limfatic nu sunt, în general, o recomandare frecventă a medicilor, dar puteți întreba în mod specific doctorul dumneavoastră dacă recomandă o astfel de procedura sau vă puteți adresa personalului salonului nostru pentru recomandări.

  • Alăptarea

Drenajul limfatic poate aduce rezultate bune mamelor care alăptează. Procedura este recomandată pentru canale înfundate, mameloane iritate sau angorjarea sânilor. Astfel de probleme duc de multe ori la oprirea alăptării dat fiind disconfortul sau stările de durere suferite de mama care alăptează. Prin proceduri de drenaj lilmfatic la nivelul sânilor, perioada de alăptare poate fi prelungită în beneficiul extraordinar al sugarului

Ca orice alt tip de masaj, și drenajul limfatic induce, dincolo de celelate beneficii specifice, o stare de relaxare, o îmbunătățire a circulației sângelui și un plus enorm pentru corp.

 

Masajul limfatic poate fi efectuat doar de specialiști, implicând proceduri specifice prin care se acționează asupra limfei, într-o anumită direcție, cu o anumită presiune asupra mușchilor astfel încât rezultatele să fie cele dorite. Un masaj limfatic făcut într-un mod greșit sau eventual cu aparate de masaj neconcepute pentru așa ceva, pot mai degrabă dăuna organismului.

În Salonul nostru, masajul limfatic este realizat doar de către persoanele cu experiență pentru aplicarea acestei proceduri.

Aflați mai multe despre masajul limfatic în Salonul MasajDomenii și, de ce nu, vă invităm la primele ședințe pentru a simți beneficiile acestui tip de masaj.